Μία πολύ νόστιμη συνταγή για γαρίδες, με καταγωγή από την Ινδία, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Μάλιστα, οι γαρίδες συνοδεύονται ιδανικά από ένα νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι.
Υλικά
- 16 γαρίδες μεγάλες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 10 φέτες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες
- 1 κουτ. σούπας γλυκό κάρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.Βήμα 2
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το γλυκό κάρι και τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά.Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να μυρίσουν ωραία και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.Βήμα 4
Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.Βήμα 5
Σερβίρετε τις γαρίδες σε βαθιά πιατέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey