INDIKES GARIDES ME KARI ANANA STAFIDES
clock icon
35'

Ινδικές γαρίδες με κάρι, ανανά και σταφίδες

Υλικά

  • 16 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 10 φέτες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Μία πολύ νόστιμη συνταγή για γαρίδες, με καταγωγή από την Ινδία, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Μάλιστα, οι γαρίδες συνοδεύονται ιδανικά από ένα νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το γλυκό κάρι και τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να μυρίσουν ωραία και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τις γαρίδες σε βαθιά πιατέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.

Βήμα 2

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το γλυκό κάρι και τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά.

Βήμα 3

Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να μυρίσουν ωραία και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 5

Σερβίρετε τις γαρίδες σε βαθιά πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey