Μια «βελούδινη» επιλογή που θα δώσει διαφορετικό τόνο στο καθημερινό τραπέζι αλλά ταιριάζει υπέροχα και στο γιορτινό τραπέζι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κονκασέ. Σβήνετε με το ζωμό και αλατίζετε ελαφρά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για 30 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη σούπα, προσθέτετε το ξίδι και το λεμόνι και σερβίρετε γαρνίροντας με την ξινή κρέμα, την πάπρικα και τον μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κονκασέ. Σβήνετε με το ζωμό και αλατίζετε ελαφρά.
Βήμα 2
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Πολτοποιείτε τη σούπα, προσθέτετε το ξίδι και το λεμόνι και σερβίρετε γαρνίροντας με την ξινή κρέμα, την πάπρικα και τον μαϊντανό.