Πολλά πολλά κρεμμύδια και μπαχαρικά σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψάρι που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 1 γριβάδι 1.200 -1.500 γρ. ή ψάρι σε φέτες
- ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 600 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 2 κόκκους μπαχάρι
- ⅔ φλιτζ. Μαυροδάφνη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Φιλετάρουμε το γριβάδι, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε το κάθε φιλέτο στα δύο.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κόκαλα και το κεφάλι, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε ξαφρίζοντας για 30΄. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από τον ζωμό.
Βήμα 3
Στην ίδια, καθαρή κατσαρόλα βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και δίνουμε χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 4
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας για 1΄-2΄ και προσθέτουμε τη Μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό. Δίνουμε μια βράση.
Βήμα 6
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους στο ταψί με το ψάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄- 25΄. Σερβίρουμε με ρύζι αν θέλουμε ή πουρέ πατάτας.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography