Φίνο, δροσιστικό γλύκισμα, για το τελείωμα ενός ανάλαφρου γεύματος.
Υλικά
- 300ml κρασί κόκκινο
- 200ml χυμό πορτοκάλι
- 70γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
- 2 σπόρους κάρδαμο
Tips
- Το συνεχές ανακάτεμα γίνεται για να γίνει η γρανίτα πιο αφράτη και να μην δημιουργήσει κρυσταλλάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βήμα 2
Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.Βήμα 4
Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα