Αν δεν αγαπάτε τα ψάρια, αυτή η συνταγή θα σάς κάνει να το ξανασκεφτείτε.
Υλικά
- 1 κιλό γόπες
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- αλεύρι για τηγάνισμα
- 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο (όλες τις σκελίδες σε φετούλες)
- ½ φλιτζάνι φύλλα δεντρολίβανου φρέσκα ή 1/4 ξερά
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε λίγο νερό και στραγγισμένες
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις γόπες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αλευρώνετε ελαφρά.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε ανάλογο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τις σκελίδες σκόρδου και τις βελόνες δεντρολίβανου με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Ρίχνετε το ξίδι και προσθέτετε τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Περιχύνετε τα ψάρια στην πιατέλα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb