glykoksini marmelada apo kiitrini piperia
clock icon
40'

Γλυκόξινη μαρμελάδα κίτρινης πιπεριάς

Υλικά

  • 3 πιπεριές κίτρινες, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 ροδάκινα ώριμα, χωρίς φλούδα και κουκούτσι, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 750ml νερό βραστό
  • 80γρ. μηλόξιδο
  • 100ml χυμό ανανά
  • αλάτι

Μια μαρμελάδα που ταιριάζει καταπληκτικά με ψητά, όπως μπριζόλα, φιλέτο, μπιφτέκι, ψάρι ή
ακόμα και σε μπρουσκέτα με κάποιο αλμυρό τυρί ως κέρασμα.

Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζετε το νερό και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Τα αφήνετε στο ζεστό νερό για να φύγει η πολλή κάψα τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα σαν μαρμελάδα. Αφήνετε τη μαρμελάδα ξεσκέπαστη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζετε το νερό και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Τα αφήνετε στο ζεστό νερό για να φύγει η πολλή κάψα τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα σαν μαρμελάδα. Αφήνετε τη μαρμελάδα ξεσκέπαστη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb