gliko kidoni chron2
clock icon
1:10'

Γλυκό κυδώνι με αρμπαρόριζα και αμύγδαλο

Υλικά

  • 3 κυδώνια
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • ζάχαρη
  • νερό

Το ιδανικό γλυκάκι που θα δέσει τόσο όμορφα τα χειμωνιάτικα απογεύματα με έναν ζεστό ελληνικό καφέ…

Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα.
Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα αμύγδαλα και τα καλύπτετε με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τα αφήνετε για 3-4 ώρες να βγάλουν το χυμό τους.
Έπειτα, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Το πόση ώρα θα βράζουν εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Συντηρείτε το γλυκό σε ξηρό μέρος.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα αμύγδαλα και τα καλύπτετε με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τα αφήνετε για 3-4 ώρες να βγάλουν το χυμό τους.

Βήμα 3

Έπειτα, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω.

Βήμα 4

Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Το πόση ώρα θα βράζουν εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Συντηρείτε το γλυκό σε ξηρό μέρος.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή