Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού.
Υλικά
- 1 κιλό φλούδα καρπουζιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ κιλό μέλι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
- χυμό 3 λεμονιών
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.Βήμα 2
Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.Βήμα 3
Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.Βήμα 4
Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb