glistrida me kolokythokorfades
clock icon
40'

Γλιστρίδα με κολοκυθοκορφάδες

Υλικά

  • 1 κιλό γλιστρίδα χοντροκομμένη
  • 500γρ. κολοκυθοκορφάδες χοντροκομμένους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 3 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Αγαπημένο φαγητό που συνδυάζει δύο από τα πιο νόστιμα χορταρικά της ελληνικής γής. Είναι ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε τη γλιστρίδα και τους κολοκυθοκορφάδες, φέρνετε τρεις τέσσερις βόλτες και σβήνετε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ελάχιστο νερό και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο. Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνετε τη γλιστρίδα και τους κολοκυθοκορφάδες, φέρνετε τρεις τέσσερις βόλτες και σβήνετε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ελάχιστο νερό και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο. Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη