Αγαπημένο φαγητό που συνδυάζει δύο από τα πιο νόστιμα χορταρικά της ελληνικής γής. Είναι ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό για τα ψητά σας.
Υλικά
- 1 κιλό γλιστρίδα χοντροκομμένη
- 500γρ. κολοκυθοκορφάδες χοντροκομμένους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 3 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.Βήμα 2
Ρίχνετε τη γλιστρίδα και τους κολοκυθοκορφάδες, φέρνετε τρεις τέσσερις βόλτες και σβήνετε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ελάχιστο νερό και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο. Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη