Μια δροσερή σαλάτα με υπέροχα χρώματα και πολύ νόστιμη γεύση. Η βινεγκρέτ με μαρμελάδα βατόμουρο, μουστάρδα και βαλσαμικό ενισχύει γευστικά αυτή την ξεχωριστή σαλάτα με κόκκινα φρούτα.
						Υλικά
- 150γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο
 - 150γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνωμένη
 - 5 ραπανάκια πλυμένα, σκουπισμένα, σε λεπτές ροδέλες
 - 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
 - ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
 - 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
 - 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
 - 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
 - 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με φράουλα (προαιρετικά)
 - ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.Βήμα 3
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάτε επάνω τα κόκκινα φρούτα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb