Μια δροσερή σαλάτα με υπέροχα χρώματα και πολύ νόστιμη γεύση. Η βινεγκρέτ με μαρμελάδα βατόμουρο, μουστάρδα και βαλσαμικό ενισχύει γευστικά αυτή την ξεχωριστή σαλάτα με κόκκινα φρούτα.
Υλικά
- 150γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο
- 150γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνωμένη
- 5 ραπανάκια πλυμένα, σκουπισμένα, σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
- ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με φράουλα (προαιρετικά)
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.Βήμα 3
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάτε επάνω τα κόκκινα φρούτα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb