Ένα απολαυστικό επιδόρπιο, που κλείνει ιδανικά τα οικογενειακά και γιορτινά τραπέζια σας. Στα συν ότι είναι πολύ ελαφρύ, ό,τι πρέπει δηλαδή για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υλικά
- 2 γιαούρτια στραγγιστά, 2% λιπαρά
- 1 φάκελο ζελέ κεράσι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 20 κεράσια φρέσκα, χωρίς το κουκούτσι ή 20 βύσσινα από κομπόστα στραγγισμένα καλά
- 6 κερασάκια μαρασκίνο
- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζελέ κεράσι και τα κεράσια με ζελέ φράουλα και φρέσκες φράουλες αντίστοιχα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το νερό να πάρει βράση και διαλύετε μέσα το ζελέ. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό ανακατεύοντας κάθε τόσο.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, προσθέτετε το μίγμα του ζελέ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτετε τα κεράσια και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια του μαρτίνι και, αφού κρυώσει, βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 6-8 ώρες τουλάχιστον.Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε, διακοσμείτε το κάθε ποτήρι με ένα μπισκότο σαβαγιάρ και ένα κερασάκι μαρασκίνο.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή