Τραγανό κοτόπουλο εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά, τέλεια λύση για ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πιάτο.
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου με γαλοτύρι και λεμονάτη σάλτσα δεντρολίβανου
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση για γέμισμα
- 200γρ. αλεύρι
- 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50γρ. βούτυρο
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 300γρ. γαλοτύρι
- 50γρ. κασέρι
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες
- 100γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Για το κοτόπουλο
Για τη γέμιση
Για τη λεμονάτη σάλτσα
Tips
- Το πανάρισμα είναι καλύτερο όταν περνάτε τα φιλέτα από το αβγό και τη φρυγανιά για δεύτερη φορά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πασπαλίζετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια αλείφετε το εσωτερικό τους με αρκετό γαλοτύρι, πασπαλίζετε με κασέρι, βάζετε από μία πιπεριά Φλωρίνης και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια πανάρετε το κοτόπουλο πρώτα με αλεύρι, μετά με το αβγό και τέλος με τη φρυγανιά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε τα φιλέτα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.
Βήμα 4
Για τη λεμονάτη σάλτσα: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε, σβήνετε με το χυμό, αφήνετε για 1 λεπτό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Βήμα 5
Σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο περιχυμένο με τη λεμονάτη σάλτσα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb