Ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι για το ούζο και το τσίπουρο που μοσχοβολάει θάλασσα. Μη σας φοβίζει το καθάρισμα και το φιλετάρισμα του γαύρου, είναι παιχνιδάκι.
Καθαρίζετε το γαύρο και τον φιλετάρετε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και τον άνηθο ή το μάραθο. Φέρνετε μια βόλτα, στρώνετε το γαύρο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Προσθέτετε το κρασί, αλατίζετε, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζετε με το καπάκι. Σε μέτρια φωτιά, ο γαύρος θέλει μόνο 3 λεπτά για να μαγειρευτεί.
Ρίχνετε το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το γαύρο και τον φιλετάρετε.
Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και τον άνηθο ή το μάραθο. Φέρνετε μια βόλτα, στρώνετε το γαύρο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρασί, αλατίζετε, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζετε με το καπάκι. Σε μέτρια φωτιά, ο γαύρος θέλει μόνο 3 λεπτά για να μαγειρευτεί.
Βήμα 4
Ρίχνετε το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.