Ένα ορεκτικό που για το ουζάκι είναι ό,τι πρέπει.
Υλικά
- 18 γαρίδες μεγάλες
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι καυτερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε το κέλυφος από τις γαρίδες κρατώντας την ουρίτσα και το κεφάλι τους. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη και αφαιρείτε το έντερο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέχρι να λιώσει και, χωρίς να κάψει, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το καυτερό τσίλι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.Βήμα 2
Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες στριμωχτά και τις περιχύνετε με το μίγμα βουτύρου. Τις βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου να μαριναριστούν για 3 ώρες τουλάχιστον. Τις γυρίζετε πού και πού ενδιάμεσα.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις γαρίδες για 10-15 λεπτά. Τις βγάζετε και τις σερβίρετε ζεστές και, αν θέλετε, τις συνοδεύετε με ένα «χιονάτο» ρύζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb