Εντυπωσιακός μεζές στα αρώματα του γλυκάνισου, με τραγανή κρούστα από φύλλο κανταΐφι.
Υλικά
- 16 γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- ¼ κιλού φύλλο κανταΐφι
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, με το φύλλωμα, σε λεπτές ροδέλες
- ½ ματσάκι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα ενώνοντας όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύετε καλά. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.Βήμα 2
Καθαρίζετε από τις γαρίδες τα κελύφη χωρίς να βγάλετε τα κεφάλια και τις ουρές. Αφαιρείτε προσεκτικά το έντερο από τη ράχη των γαρίδων με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις πασπαλίζετε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το γλυκάνισο. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ούζο και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.Βήμα 3
Παίρνετε το φύλλο κανταΐφι και το χωρίζετε σε 16 μέρη. Τυλίγετε τις γαρίδες με κανταΐφι. Πιέζετε καλά να κολλήσει το κανταΐφι και να κρατήσει το σχήμα της γαρίδας. Προσοχή δεν πρέπει να τυλίγετε το κεφάλι και τη ουρά, αλλά μόνο το σώμα της κάθε γαρίδας.Βήμα 4
Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κανταϊφάκια με τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε να στεγνώσουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές συνοδεύοντας με τη σάλτσα δροσερή.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή