Είναι πολλοί που δεν τρώνε κρέας και εντόσθια, αλλά και κάποιοι που απλά αναζητούν μια εναλλαγή της κλασικής μαγειρίτσας, πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμη. Για όλους αυτούς, λοιπόν, η “μαγειρίτσα” που σας προτείνουμε δεν έχει εντόσθια αλλά ούτε και αβγά. Είναι απλώς ένα ελαφρύ πιάτο που αγαπούν ακόμα και οι χορτοφάγοι!
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίες ή μικρές
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ούζο
- 1 κιλό μαρούλι ή σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά, όπως μύδια, γυαλιστερές, καλαμαράκι, σουπιά, χταπόδι, καραβίδες ή και κομματάκια από φιλέτο ψαριού. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με χταποδάκι και καλαμαράκια από κονσέρβα.