Κλασικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας και από τα πλέον διάσημα κι αγαπημένα σε όλο τον κόσμο. Η γλυκόξινη γεύση της σάλτσας με τον ανανά κάνουν αυτό το πιάτο μοναδικά απολαυστικό.
Βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Ανακατεύετε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε τις γαρίδες να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σε γουόκ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση το φαγητό. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το τζίντζερ, τη σόγια σος, το μηλόξιδο, το τσίλι, τις σοταρισμένες γαρίδες, το σιρόπι και τα κομμάτια ανανά.
Ανακινείτε καλά το γουόκ και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Ανακατεύετε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε τις γαρίδες να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Σε γουόκ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση το φαγητό. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το τζίντζερ, τη σόγια σος, το μηλόξιδο, το τσίλι, τις σοταρισμένες γαρίδες, το σιρόπι και τα κομμάτια ανανά.
Βήμα 4
Ανακινείτε καλά το γουόκ και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 5
Σερβίρετε συνοδεύοντας με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι.