Εντυπωσιακή η ολόκληρη γαλοπούλα με γέμιση, αλλά αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να την ετοιμάσετε, φτιάξτε αυτό το ζουμερό στήθος γαλοπούλας γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Από τις καλύτερες συνταγές για γιορτινά τραπέζια!
Υλικά
- 2 στήθη γαλοπούλας χωρίς κόκαλο, με το δέρμα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας μίγμα μυρωδικών*
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο ξερό
- 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
- 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
- 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 1 κουτ. σούπας λεβάντα ξερή
- 200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 50γρ. χυμό πορτοκάλι
- 50ml κρασί λευκό
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γαλοπούλα
Για το μίγμα μυρωδικών
Για το γλάσο πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το γλάσο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, πολτοποιείτε, μέχρι να γίνουν σαν ρευστή μαρμελάδα και τα κρατάτε στην άκρη.Βήμα 2
Για το μίγμα μυρωδικών: Βάζετε όλα τα υλικά στο γουδί, τα κοπανάτε να σπάσουν και να ανακατευτούν. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC. Αλείφετε τα στήθη της γαλοπούλας με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε καλά με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και με το μίγμα των μυρωδικών. Κλείνετε τη γαλοπούλα σε λαδόκολλα και την ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ξεκινάτε να αλείφετε τη γαλοπούλα με το γλάσο κάθε 10 λεπτά, μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα, περίπου για 30-40 λεπτά επιπλέον.Βήμα 4
Βγάζετε τη γαλοπούλα από τον φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με φρέσκο δεντρολίβανο.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή