fterouges_kotopoulou
clock icon
30'

Φτερούγες κοτόπουλου και ρύζι μπασμάτι

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τις φτερούγες κοτόπουλου

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • Για το σερβίρισμα και τη συνοδεία

  • λίγο σουσάμι
  • λίγο ξύσμα λάιμ
  • φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
  • μαύρο πιπέρι
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • λίγο σησαμέλαιο

Μαρινάρουμε αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου και αφού της ψήσουμε στη σχάρα, τις συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Φτερούγες κοτόπουλου: Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Κατόπιν, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στη σχάρα σε κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20΄. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για τον ίδιο περίπου χρόνο.

Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, λίγο ξύσμα λάιμ, λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι: Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό για 2΄-3΄ να φύγει το άμυλο και κατόπιν το βράζουμε σε διπλάσιο όγκο νερού περίπου 10΄.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για να φουσκώσει. Σερβίρουμε ραντίζοντάς το με λίγες σταγόνες σησαμέλαιο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτερούγες κοτόπουλου: Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βήμα 2

Κατόπιν, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στη σχάρα σε κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20΄. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για τον ίδιο περίπου χρόνο.

Βήμα 3

Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, λίγο ξύσμα λάιμ, λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και σερβίρουμε.

Βήμα 4

Συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι: Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό για 2΄-3΄ να φύγει το άμυλο και κατόπιν το βράζουμε σε διπλάσιο όγκο νερού περίπου 10΄.

Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για να φουσκώσει. Σερβίρουμε ραντίζοντάς το με λίγες σταγόνες σησαμέλαιο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM