Μαρινάρουμε αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου και αφού της ψήσουμε στη σχάρα, τις συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
Υλικά
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
- λίγο σουσάμι
- λίγο ξύσμα λάιμ
- φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
- μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- λίγο σησαμέλαιο
Μερίδες: 4
Για τις φτερούγες κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα και τη συνοδεία
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτερούγες κοτόπουλου: Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Κατόπιν, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στη σχάρα σε κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20΄. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για τον ίδιο περίπου χρόνο.
Βήμα 3
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, λίγο ξύσμα λάιμ, λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και σερβίρουμε.
Βήμα 4
Συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι: Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό για 2΄-3΄ να φύγει το άμυλο και κατόπιν το βράζουμε σε διπλάσιο όγκο νερού περίπου 10΄.
Βήμα 5
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για να φουσκώσει. Σερβίρουμε ραντίζοντάς το με λίγες σταγόνες σησαμέλαιο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM