Σερβίρετε τα φασολάκια απλά, σαν σαλάτα με ζεστό, σκορδάτο λάδι και μπόλικο λεμόνι.
Σερβίρετε τα φασολάκια απλά, σαν σαλάτα με ζεστό, σκορδάτο λάδι και μπόλικο λεμόνι.
Πλένετε καλά τα φασολάκια, τα στεγνώνετε και κόβετε τις άκρες με μαχαιράκι προσπαθώντας να βγάλετε τις ίνες που είναι στα πλάγια. Όσα είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 2,5 λίτρα νερό, ρίχνετε μπόλικο αλάτι και βράζετε τα φασολάκια μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.
Σε καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρετε το σκόρδο, πιέζοντας απαλά με πιρούνι μέχρι να μαυρίσουν οι σκελίδες και να αφήσουν τα αρώματά τους στο λάδι. Βγάζετε τις σκελίδες και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε να λαδωθούν παντού.
Τέλος, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τα φασολάκια σε βαθιά σαλατιέρα. Όταν είναι ζεστά, είναι ακόμα καλύτερα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey