fraoules me koniak
clock icon
15'

Φράουλες μαριναρισμένες με κονιάκ και ξύσμα λεμονιού

Υλικά

  • 600γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες καλά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καλό κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. κρέμα γάλακτος

Από τους πιο απολαυστικούς τρόπους να γευτείτε τις φράουλες και ένα γλύκισμα για να σερβίρετε ως επιδόρπιο στα ανοιξιάτικα τραπέζια, που γίνεται στο πι και φι και χωρίς καθόλου κόπο.

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον αβγοδάρτη μέχρι η υφή της να αρχίσει να αλλάζει και να φουσκώνει ελαφρά, χωρίς να γίνει σαντιγί. Τη φυλάτε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβετε στη μέση. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε σε τρία κομμάτια.
Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού μέσα στο κονιάκ και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φράουλες. Ρίχνετε από πάνω μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Με δύο κουτάλια ανακατεύετε τις φράουλες πολύ καλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και παγώνετε τις φράουλες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Τις σερβίρετε σε ατομικά μπολ βάζοντας πάντα και λίγο από το ζουμί της μαρινάδας. Από πάνω προσθέτετε από μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον αβγοδάρτη μέχρι η υφή της να αρχίσει να αλλάζει και να φουσκώνει ελαφρά, χωρίς να γίνει σαντιγί. Τη φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβετε στη μέση. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε σε τρία κομμάτια.

Βήμα 3

Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού μέσα στο κονιάκ και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φράουλες. Ρίχνετε από πάνω μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Με δύο κουτάλια ανακατεύετε τις φράουλες πολύ καλά.

Βήμα 4

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και παγώνετε τις φράουλες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βήμα 5

Τις σερβίρετε σε ατομικά μπολ βάζοντας πάντα και λίγο από το ζουμί της μαρινάδας. Από πάνω προσθέτετε από μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb