Δημοφιλές κέρασμα για γιορτές και επισκέψεις. Ετοιμάζονται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν θα σκεφτείτε ξανά να τις αγοράσετε έτοιμες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.
Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μίγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μίγμα πριν κρυώσει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.
Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μίγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μίγμα πριν κρυώσει.