Δίνουμε εξωτική γεύση στη τσιπούρα, φτιάχνοντας ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για κάθε μέρα. Μην σας ανησυχεί η καυτερή γεύση της σάλτσας κόκκινης πιπεριάς, αφού την εξισορροπούν ο κόλιανδρος και το λάιμ.
Υλικά
- 8 φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους
- 3 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
- ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού harissa*
- αλάτι χοντρό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 κολοκυθάκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Η harissa είναι καυτερή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα εξωτικά προϊόντα (ιαπωνικά, μεξικανικά, κλπ.) ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.
- Ζητήστε από τον ψαρά σας να καθαρίσει και να φιλετάρει τα ψάρια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε 2 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ με τον κόλιανδρο, το χοντρό αλάτι και τη harissa σε ένα μπολ. Αλείφετε με το μίγμα τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές.Βήμα 2
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Ψήνετε το ψάρι για 2-3 λεπτά από την πλευρά του δέρματος και μετά με προσοχή το γυρνάτε και το ψήνετε από την άλλη για 2-3 λεπτά επιπλέον.Βήμα 3
Κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες και τις κόβετε ξανά κάθετα σαν μακριά σπιρτόξυλα. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη μία κουταλιά σούπας ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Σερβίρετε τα φιλέτα τσιπούρας με τις ταλιατέλες κολοκυθιού και γαρνίρετε με φετούλες λάιμ. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε πιάτο με ελάχιστο ελαιόλαδο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb