Θέλετε να φάνε τα παιδιά μελιτζάνα; Θα την «κρύψετε» μέσα σε ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου, παρέα με τυρί.
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 φέτες γκούντα για τοστ
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1½ φλιτζάνι τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε τις φέτες μελιτζάνας με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ρίγανη και τις στρώνετε σε μονή σειρά σε μια λαμαρίνα. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Mε κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε οριζόντια και βαθιά τα φιλέτα ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Τα βάζετε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα χτυπάτε με τον μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο για να λεπτύνουν.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές. Αλείφετε με τη μουστάρδα και στρώνετε τις φέτες τυριού.
Βήμα 4
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC. Μοιράζετε τις μελιτζάνες επάνω από το τυρί και κλείνετε τα φιλέτα, πιέζοντας καλά στις άκρες, «σφραγίζοντας» με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 5
Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν πανάρετε στα τρίμματα ψωμιού ή τη φρυγανιά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε σε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα