Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό, που θυμίζει κάπως μπουγιουρντί, μόνο που αντί για φέτα θα χρησιμοποιήσετε χαλούμι.
Υλικά
- 8 μέτριες ντομάτες ώριμες, σφιχτές
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 400γρ. χαλούμι, τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
- 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Πλένετε καλά τις ντομάτες και βγάζετε το επάνω και το κάτω μέρος. Την υπόλοιπη ντομάτα την κόβετε σε χοντρές ροδέλες, τις βάζετε σε ταψί, τις αλείφετε με ένα πινελάκι με λαδάκι, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.Βήμα 2
Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω το τριμμένο χαλούμι, τις ξαναβάζετε στον φούρνο και αφήνετε το χαλούμι να λιώσει για ακόμα 10 λεπτά.Βήμα 3
Ξεφουρνίζετε τις ντομάτες, τις σερβίρετε σε πιατέλα, τις αλείφετε με το υπόλοιπο λαδάκι και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb