FABA-ME-GLYKIA-PAPRIKA-KREMMYDI-NTOMATA
clock icon
60'

Φάβα με γλυκιά πάπρικα, κρεμμύδι και ντομάτα

Υλικά

  • 450γρ. φάβα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Η πάπρικα χαρίζει μοναδικό άρωμα στη φάβα, δίνοντας ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη και τα εργαλεία τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Μαντολίνο με Κεραμική Λεπίδα Kyocera

Ανοξείδωτη Χύτρα με Καπάκι Cook-Shop 5,3lt, 24cm

Σετ 2 Κουτάλες από Μπαμπού Culinare Naturals

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζουμε να βράσει μαζί με 5 νεροπότηρα κρύο νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα ανακατέψουμε με τη φάβα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την πάπρικα. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά της.

Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε απαλά, μέχρι να πάρει ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Ρίχνουμε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε,  φέρνουμε τη σάλτσα δύο γύρους και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τη φάβα πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση.

Τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, τη βάζουμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζουμε να βράσει μαζί με 5 νεροπότηρα κρύο νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα ανακατέψουμε με τη φάβα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την πάπρικα. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά της.

Βήμα 3

Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε απαλά, μέχρι να πάρει ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Ρίχνουμε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε,  φέρνουμε τη σάλτσα δύο γύρους και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Βάζουμε τη φάβα πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση.

Βήμα 5

Τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, τη βάζουμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey