2-FASOLIA-PIAZolive-magazine
clock icon
45'

Φασόλια πιάζ με καλαμαράκια Safcol

Υλικά

  • ½ κιλό άσπρα φασόλια μικρά, ξερά
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια με πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κλασική σαρακοστιανή σαλάτα και όχι μόνο. Η επιτομή της απλότητας στο τραπέζι. Αν ανοίξετε και ανακατέψετε μέσα μια κονσέρβα καλαμαράκια SAFCOL με πικάντικη σάλτσα, θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια μέσα σε άφθονο, κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βράζετε μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα σουρώνετε. Τα φυλάτε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Πλένετε με κρύο νερό τα κρεμμύδια να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλατίζετε τα φασόλια με το χοντρό αλάτι, ρίχνετε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά. Σκορπίζετε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και ψιλοκομμένα τα καλαμαράκια μαζί με τη σάλτσα τους. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. 
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια μέσα σε άφθονο, κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βράζετε μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα σουρώνετε. Τα φυλάτε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Βήμα 2

Πλένετε με κρύο νερό τα κρεμμύδια να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 3

Αλατίζετε τα φασόλια με το χοντρό αλάτι, ρίχνετε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά. Σκορπίζετε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και ψιλοκομμένα τα καλαμαράκια μαζί με τη σάλτσα τους. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb