Η ιδέα της συνταγής βασίζεται στον συνδυασμό ενός λιπαρού ψαριού όπως ο σολομός, με Σαμπούκα, που φέρνει τη γεύση της θαλασσινής αύρας. Και ως δευτερεύον γευστικό στοιχείο το μπρόκολο, για κόντρα χρωμάτων, γεύσεων, τερουάρ και υφών. Με καταλύτη την κρέμα γάλακτος, που κάνει την δουλειά της σύνδεσης των γεύσεων αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά.
Υλικά
- 500 γρ. Farfalle
- 600 γρ. σολομός φιλέτο (χωρίς κόκαλα)
- 50 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 70 ml Sambuca
- 1 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο για διακόσμηση
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το μπρόκολο: Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα και τα βράζετε για 5 μόνο λεπτά να μαλακώσουν, χωρίς όμως να είναι εντελώς έτοιμα. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε για να ενσωματωθούν αργότερα στη σάλτσα. Μαζεύετε όλα τα υλικά γύρω σας για να είναι εύκολο να είστε συντονισμένοι στη διαδικασία.
Βήμα 2
Βάζετε τις φαρφάλες να βράσουν: Βάζετε 5 λίτρα νερό να βράσει για τις φαρφάλες. Μόλις βράσει το αλατίζετε με μια γερή χούφτα αλάτι (περ. 15 γρ.) και αφού κοχλάσει το νερό, ρίχνετε τις φαρφάλες που θέλουν 10 λεπτά. Όσο ακριβώς θα χρειαστεί και ο σολομός να φτάσει στο σημείο για να ενσωματώσετε το ζυμαρικό στη σύνθεση.
Βήμα 3
Αν δεν αισθάνεστε σίγουροι την πρώτη φορά και σας αγχώνει το στενό περιθώριο χρόνου κερδίστε 2-3 λεπτά παραπάνω ρίχνοντας τις φαρφάλες στο νερό μόλις βάλετε τον σολομό να σοταριστεί, αλλά όχι πιο αργά, γιατί θα χάσετε τον συντονισμό.