3-fakes-soupa_slider-430×575
clock icon
1:20'

Φακές σούπα με πικάντικα χταποδάκια Safcol

Υλικά

  • 500γρ. φακές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • για το σερβίρισμα
  • για το σερβίρισμα
  • 1 κονσέρβα SAFCOL χταποδάκια πικάντικα

Αγαπημένο και τόσο θρεπτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, όχι μόνο της Σαρακοστής. Αν το συνοδεύσετε στο τραπέζι με καλό ψωμί, ελιές και χταποδάκια SAFCOL πικάντικα θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο και χορταστικό.

Καθαρίζετε και βάζετε τις φακές σε σουρωτήρι. Τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να ετοιμάσετε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το σκόρδο.
Στραγγίζετε τις φακές και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με όσο νερό χρειάζεται να τις σκεπάζει. Τις βράζετε για 10 λεπτά και μετά τις στραγγίζετε.
Τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με 6 φλιτζάνια φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε τις φακές να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι. Συνεχίζετε να βράζετε για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να βράσουν καλά και να χυλώσουν.
Τις σερβίρετε σε πιάτα ζεστές, προσθέτοντας λίγο ξίδι σε όποιον το επιθυμεί. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις φακές στο τραπέζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και βάζετε τις φακές σε σουρωτήρι. Τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να ετοιμάσετε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το σκόρδο.

Βήμα 2

Στραγγίζετε τις φακές και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με όσο νερό χρειάζεται να τις σκεπάζει. Τις βράζετε για 10 λεπτά και μετά τις στραγγίζετε.

Βήμα 3

Τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με 6 φλιτζάνια φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε τις φακές να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι. Συνεχίζετε να βράζετε για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να βράσουν καλά και να χυλώσουν.

Βήμα 5

Τις σερβίρετε σε πιάτα ζεστές, προσθέτοντας λίγο ξίδι σε όποιον το επιθυμεί. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις φακές στο τραπέζι.