maikadis-fagri ladokolla-new-anoigma
clock icon
45'

Φαγκρί στη λαδόκολλα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 φαγκριά, από 1 κιλό το καθένα
  • 400 γρ. πατάτες μικρές
  • 2 καυτερές πιπεριές μικρές
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι κίτρινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ λεμόνι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι
  • λαδόκολλες

Ψήνουμε τα ψάρια μας στη λαδόκολλα και σε λιγότερο από ώρα έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο πιάτο.

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για 7΄-8΄ από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε από 3 φέτες λεμονιού στην κοιλιά τους.

Στρώνουμε δυο τρία κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο μας. Στη μία πλευρά βάζουμε τις μισές πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό μείγμα του ελαιόλαδου και βάζουμε επάνω το ένα ψάρι, μία σκελίδα σκόρδο και τον μισό γλυκάνισο. Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο ψάρι.

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε φάκελο και βρέχουμε γύρω-γύρω με τον χυλό για να κολλήσουν τα ανοίγματα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για 7΄-8΄ από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε από 3 φέτες λεμονιού στην κοιλιά τους.

Βήμα 4

Στρώνουμε δυο τρία κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο μας. Στη μία πλευρά βάζουμε τις μισές πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό μείγμα του ελαιόλαδου και βάζουμε επάνω το ένα ψάρι, μία σκελίδα σκόρδο και τον μισό γλυκάνισο. Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο ψάρι.

Βήμα 5

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε φάκελο και βρέχουμε γύρω-γύρω με τον χυλό για να κολλήσουν τα ανοίγματα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM