Μια κλασική ιταλική συνταγή με ελληνικό ταμπεραμέντο! Το κατίκι Δομοκού και η μαυροδάφνη στην κρέμα, αλλά και ο ελληνικός καφές στο μίγμα για τα μπισκότα κάνουν αυτό το τιραμισού μοναδικά απολαυστικό.
Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ με 4 κουτ. σούπας μαυροδάφνη, το γάλα και τα κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε σε δεύτερο μπολ τα τυριά, τη ζάχαρη, την υπόλοιπη μαυροδάφνη, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε σε 2 δόσεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, να ενωθούν οι 2 κρέμες.
Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα του καφέ και “ντύνετε” τα πλαϊνά ποτηριών. Βάζετε στα ποτήρια λίγη κρέμα και από πάνω μερικά μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα του καφέ. Πασπαλίζετε με κακάο, ξύσμα σοκολάτας και πορτοκαλιού και απογεμίζετε τα ποτήρια με κρέμα.
Βάζετε από ένα μπισκότο και στην επιφάνεια και πασπαλίζετε με μπόλικο κακάο, ξύσμα σοκολάτας, ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε. Ιδανικά, αφήνετε τα τιραμισού στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ με 4 κουτ. σούπας μαυροδάφνη, το γάλα και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάζετε σε δεύτερο μπολ τα τυριά, τη ζάχαρη, την υπόλοιπη μαυροδάφνη, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε σε 2 δόσεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, να ενωθούν οι 2 κρέμες.
Βήμα 4
Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα του καφέ και “ντύνετε” τα πλαϊνά ποτηριών. Βάζετε στα ποτήρια λίγη κρέμα και από πάνω μερικά μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα του καφέ. Πασπαλίζετε με κακάο, ξύσμα σοκολάτας και πορτοκαλιού και απογεμίζετε τα ποτήρια με κρέμα.
Βήμα 5
Βάζετε από ένα μπισκότο και στην επιφάνεια και πασπαλίζετε με μπόλικο κακάο, ξύσμα σοκολάτας, ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε. Ιδανικά, αφήνετε τα τιραμισού στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρετε.