Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια… Το ελιόψωμο και το τυρόψωμο πάνε παρέα. Γι’ αυτό μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί.
Υλικά
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 1 συσκευασία νωπή
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500ml περίπου χλιαρό νερό
- ελιές θρούμπες ολόκληρες, χωρίς το κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 300γρ. φέτα, σε χοντρά κομμάτια
Tips
- Η τηγανοκουλούρα: Από το ζυμάρι του ψωμιού κρατάτε 2-3 μπαλίτσες, σαν μικρά πορτοκάλια. Τις πιέζετε με το χέρι μέχρι να ανοίξουν σε χοντρές κρέπες (1εκ. ύψος περίπου). Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, σε αντικολλητικό τηγανάκι, σε καυτό ελαιόλαδο. Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις τρώτε σκέτες, με μέλι και κανέλα, με πετιμέζι ή με φέτα και γραβιέρα.
- Μπορείτε να ζυμώσετε τα πιτάκια με θρυμματισμένη φέτα πριν τα τηγανίσετε. Γίνονται το πιο ονειρεμένο τυρόψωμο.
- Ζυμώσατε την προηγουμένη; Κρατάτε τις μπαλίτσες να τις τηγανίσετε για πρωινό!