Αυτή η σοκολάτα όπου «τρυπώσει» κάνει θαύματα. Εδώ έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, με το παραδοσιακό εκμέκ! Η συνέχεια επί της συνταγής…
Υλικά
- 500ml γάλα πλήρες
- 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 30γρ. κορν φλάουερ
- 25γρ. κακάο
- 500γρ. ζάχαρη
- 300ml νερό
- 10γρ. γλυκόζη
- 300γρ. φύλλο κανταΐφι
- 50γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Για την κρέμα σοκολάτας
Για το σιρόπι
Για το καταΐφι
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.Βήμα 2
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.Βήμα 3
Φτιάχνετε το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.Βήμα 4
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.Βήμα 5
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.Βήμα 6
Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.Βήμα 7
Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο καταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.Φωτογραφία- Food Styling:Αντωνία Κατή