Αξιοποιούμε τα ζουμερά ροδάκινα και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό του καλοκαιριού!
Υλικά
- 25-26 έτοιμα σφολιατίνια*
- 300γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 σφιχτά ροδάκινα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.Βήμα 2
Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάζετε τρεις γεμάτες κουταλιές κρέμας και τις φυλάτε σε ένα μπολ στο ψυγείο.Βήμα 3
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα στην κρέμα που είναι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.Βήμα 4
Καλύπτετε μία μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη και στρώνετε μέσα 8 σφολιατίνια. Αδειάζετε τη μισή κρέμα με τα ροδάκινα και απλώνετε με μία σπάτουλα. Καλύπτετε με άλλα 8 σφολιατίνια, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα με ροδάκινα και στρώνετε με τη σπάτουλα. Τέλος σκεπάζετε με άλλα 8 σφολιατίνια.Βήμα 5
Σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει η κρέμα. Στη συνέχεια, βγάζετε το μιλφέιγ από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Με σπάτουλα απλώνετε επάνω την κρέμα που είχατε κρατήσει στο ψυγείο, με τα χέρια σας τρίβετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια από πάνω, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή, Props styling: Μαίρη Δεληγιώργη, Food styling assistant: Αντιγόνη Στρατηλάτη