Η πιο εύκολη και λαχταριστή σοκολατένια τούρτα που έχετε ετοιμάσει. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 250γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 60ml γάλα πλήρες
- 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 μπανάνες μέτριες
- 80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
- 4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού έτοιμη
- 2 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 22-25εκ. έτοιμα
- 100ml ρούμι μαύρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σιροπιάζετε με το μαύρο ρούμι τα δύο παντεσπάνια με ένα πινέλο.
Βήμα 2
Λιώνετε προσεκτικά τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ανακατεύετε με σύρμα χειρός στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μαρίζ ή κουτάλα. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 3
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάζετε μερικές πάνω στο πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή μους σοκολάτας και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Βάζετε λίγες ροδέλες μπανάνας και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τέλος, τοποθετείτε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα.
Βήμα 4
Αφήνετε την τούρτα να σταθεροποιηθεί στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb