tiramisu-me-koniakcacao
clock icon
20'

Εύκολo τιραμισού με κονιάκ και κακάο

Υλικά

  • 6 μπισκοτάκια amaretti
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
  • 400γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • κακάο σε σκόνη

Tips

  • Αντί για μπισκοτάκια amaretti μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μυρωδάτα μπισκοτάκια και κουλούρια που έχετε στο σπίτι σας.

Ένα από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια σε μία εύκολη εκδοχή του, που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι που ετοιμάζετε.

Για να κάνετε το γλυκό χρειάζεστε έξι ωραία μπολάκια. Βρέχετε τα μπισκοτάκια amaretti με λίγο κονιάκ και βάζετε από ένα μπισκοτάκι σε κάθε μπολάκι.
Χτυπάτε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον καφέ και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να αφρατέψουν.
Γεμίζετε τα μπολάκια με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κακάο περνώντας το από μικρό σουρωτηράκι. Κρυώνετε το γλυκό στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να κάνετε το γλυκό χρειάζεστε έξι ωραία μπολάκια. Βρέχετε τα μπισκοτάκια amaretti με λίγο κονιάκ και βάζετε από ένα μπισκοτάκι σε κάθε μπολάκι.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον καφέ και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 3

Γεμίζετε τα μπολάκια με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κακάο περνώντας το από μικρό σουρωτηράκι. Κρυώνετε το γλυκό στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb