Λαχταρήσατε πίτσα αλλά δεν θέλετε να παραγγείλετε ούτε να ταλαιπωρηθείτε με πολλά πολλά στην προετοιμασία; Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
- 120γρ. αλεύρι
- 100γρ. κασέρι ή γραβιέρα Αγράφων τριμμένη
- 3 αβγά
- 50γρ. γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 1-2 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη βάση
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με σπάτουλα το αλεύρι με το κασέρι, τα αβγά, το γιαούρτι, το νερό και λίγο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει σαν πηχτός χυλός.Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το χυλό. Τον ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.Βήμα 3
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τις γυρίζετε για λίγο μαζί με τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Τα απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας και πασπαλίζετε με ρίγανη. Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τα κυβάκια της φέτας, μοιράζετε την κάππαρη ομοιόμορφα και ψήνετε την τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, κόβοντας σε κομμάτια.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή