Το dressing με ταχίνι είναι αυτό που απογειώνει τη συγκεκριμένη σαλάτα και την κάνει μία από τις αγαπημένες μας.
Υλικά
- 300γρ. φασολάκια μαυρομάτικα
- 600γρ. σέσκουλα καθαρισμένα καλά
- 4 κουτ. σούπας ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Γεμίζετε δύο κατσαρόλες με νερό που αλατίζετε και βράζετε στη μία τα μαυρομάτικα και στην άλλη τα σέσκουλα.Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το ταχίνι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο νερό.Βήμα 3
Στα 20 λεπτά βγάζετε τα σέσκουλα από την κατσαρόλα. Τα βάζετε σε μια πιατέλα. Στα 45 λεπτά περίπου τα μαυρομάτικα θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε άλλη πιατέλα. Διαλέγετε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και τη στρώνετε με τα βρασμένα σέσκουλα και τα περιχύνετε με ελάχιστο λάδι. Στην πιατέλα που βάλατε τα μαυρομάτικα αδειάζετε τη μισή σάλτσα και την ανακατεύετε με τα φασόλια.Βήμα 4
Παίρνετε τα μαυρομάτικα και τα ακουμπάτε επάνω στα σέσκουλα να κάνουν ένα κύκλο και να φαίνονται γύρω γύρω τα σέσκουλα. Περιχύνετε την πιατέλα με το υπόλοιπο dressing και, αν θέλετε, διακοσμείτε με μερικές ελιές.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb