Σ’ αυτή τη σαλάτα, το δειλό αλλά εξαιρετικά κομψό γευστικά αγγούρι αφήνεται να πρωταγωνιστήσει και να δικαιώσει την αξία του. Ταιριάζει υπέροχα με ψαρικά, με παναρισμένα κρεατικά όπως σνίτσελ ή κοτομπουκιές, αλλά και ως ορεκτικό πριν ένα πιάτο ζυμαρικών χωρίς ντομάτα.
Υλικά
- 3 αγγουράκια με τη φλούδα τους κομμένα σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού λευκό σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι
- 25 ml ξίδι μήλου ή λευκό μπαλσάμικο
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
Μερίδες: 4]  
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζετε τα υλικά: Σε μαντολίνο κόβετε το αγγούρι σε φέτες. Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε φέτες με πλάγια κοπή, να βγαίνουν οβάλ και ψιλοκόβετε τον άνηθο.
Βήμα 2
Φτιάχνετε τη σαλάτα: Συνδυάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ σαλάτας και ανακατεύετε. Διορθώνετε σε ξίδι, αλάτι και ελαιόλαδο κατά τα γούστα σας.