Μικροί και μεγάλοι ορκίζονται στη νοστιμιά ενός χυμώδους burger με ωραία λιωμένο τυρί. Με αυτή τη συνταγή, τα παιδιά θα φάνε λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν…

45'
Διπλό cheeseburger με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά
Υλικά
- ¼ φλιτζανιού πουρέ μπρόκολου
- ¼ φλιτζανιού πουρέ κόκκινης πιπεριάς
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αβγό
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 5 ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
- 10 φέτες τυρί της αρεσκείας σας
- 5 φύλλα μαρούλι
- 5 λεπτές ροδέλες ντομάτα
- 5 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
Για τα μπιφτέκια
Τα συνοδευτικά
Tips
- Για να το φτιάξετε gluten free, χρησιμοποιείτε νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη και ψωμάκι για burger χωρίς γλουτένη.
- Το περίσσευμα από το μίγμα μπρόκολου - πιπεριάς το κρατάτε στην κατάψυξη (στα ειδικά σακουλάκια) και το χρησιμοποιείτε σε μελλοντικές συνταγές.