Ένα επιδόρπιο που διαθέτει το ιδανικό τρίπτυχο για να γίνει από τα αγαπημένα σας: Εμφάνιση, γεύση, δροσιά. Μην σας πτοήσει ο χρόνος αναμονής στο ψυγείο. Αξίζει.
Υλικά
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- 150γρ. γιαούρτι σουρωτό
- 2 φλιτζάνια φρούτα ψιλοκομμένα (διάφορα)
- 7 βερίκοκα ώριμα και αρωματικά
- 1 σφηνάκι λικέρ βερίκοκο ή άλλο της αρεσκείας σας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το γλυκό: Αδειάζετε το ζελέ φράουλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και του ρίχνετε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το σουρωτό γιαούρτι. Ανακατεύετε με υπομονή μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει τελείως.Βήμα 2
Σε μια ωραία στρογγυλή φόρμα της αρεσκείας σας αδειάζετε το ένα φλιτζάνι με τα ψιλοκομμένα φρούτα. Σιγά σιγά και με προσοχή ρίχνετε το ζελέ με το γιαούρτι. Το παγώνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.Βήμα 3
Έπειτα από 3 ώρες ετοιμάζετε το ζελέ ανανά σύμφωνα πάλι με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Βγάζετε τη φόρμα με το παγωμένο ζελέ από το ψυγείο και την απογεμίζετε με το ζελέ ανανά το οποίο πρέπει να είναι επίσης κρύο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φρούτα. Παγώνετε το ζελέ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Βήμα 4
Eτοιμάζετε τη σάλτσα από τα βερίκοκα: Ανοίγετε στη μέση τα βερίκοκα, πετάτε το κουκούτσι και τις ακρούλες που είναι σκληρές και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το λικέρ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη σάλτσα. Την αραιώνετε με μία ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν χρειάζεται και την ξαναχτυπάτε για 2 λεπτά στο μίξερ. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.Βήμα 5
Σερβίρετε: Ξεφορμάρετε το δίχρωμο ζελέ σε πιατέλα, το περιχύνετε με τη σάλτσα βερίκοκου και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb