Η πιο διαιτητική εναλλακτική των ζυμαρικών είναι τα κολοκυθάκια και τα καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Συνδυάστε τα με ένα νόστιμο dressing και σερβίρετέ τα σαν σαλάτα.

15'
Δίχρωμο σπαγγέτι από κολοκυθάκια και καρότα με dressing φυστικοβούτυρου
Υλικά
- 4 μέτρια κολοκύθια
- 3 μεγάλα καρότα
- 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι κάσιους ωμά, χοντροκομμένα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing φυστικοβούτυρου
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τα καρότα και τα κόβετε με τον ειδικό κόφτη σπιράλ για να δημιουργήσοετε τα σπαγγέτι ή τα κόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.Βήμα 2
Dressing φυστικοβούτυρου: Χτυπάτε στο μούλτι το φυστικοβούτυρο με τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι λιώσουν τα υλικά και να γίνουν μια απαλή κρέμα.Βήμα 3
Μεταφέρετε τα σπαγγέτι σε ένα μπολ, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με τα κάσιους και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση