Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό εύκολα και γρήγορα αυτή η πρόταση είναι ό,τι πρέπει για εσάς!
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400ml)
- 1¼ φλιτζανιού καρύδα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ κουτ. σούπας βούτυρο
- 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα.
Βήμα 2
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο σκεύος διαστάσεων 20x20εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα ελαφρώς και το κόβετε σε κομμάτια, στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb