cocadas
clock icon
15'

Cοcadas – βραζιλιάνικες μπάρες με καρύδα και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400ml)
  • 1¼ φλιτζανιού καρύδα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό εύκολα και γρήγορα αυτή η πρόταση είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

Βάζετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο σκεύος διαστάσεων 20x20εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα ελαφρώς και το κόβετε σε κομμάτια, στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα.

Βήμα 2

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο σκεύος διαστάσεων 20x20εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα ελαφρώς και το κόβετε σε κομμάτια, στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb