Ένας σούπερ υγιεινός χυμός παντζαριού για να δροσιστείτε και να αναζωογονηθείτε. Πίνεται όλες τις ώρες σκέτος ή- ακόμα καλύτερα- συνοδεύοντας κάποιο σνακ.
Υλικά
- 4 μέτρια καρότα, πλυμένα καλά, κομμένες τις άκρες τους
- 2 παντζάρια πλυμένα καλά (300γρ. περίπου)
- 100γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, σε κομμάτια
- 1 κομματάκι πιπερόριζα (περίπου 15γρ.) πλυμένο καλά
- λίγο αλάτι θαλασσινό
- 4 μικρά στικ σέλερι
- πάγο
- αλάτι θαλασσινό
Για το σερβίρισμα
Tips
- Καλό είναι να βάλετε τον χυμό στο ψυγείο για λίγη ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυμός.Βήμα 2
Βρέχετε με νερό το χείλος τεσσάρων ποτηριών και τα πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι.Βήμα 3
Βάζετε πάγο στα ποτήρια, μοιράζετε τον χυμό, βάζετε από ένα στικ σέλερι σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb