Οι ισπανικοί λουκουμάδες έχουν γίνει αγαπημένη γλυκιά συνήθεια και στη χώρα μας. Δείτε λοιπόν πώς θα τους ετοιμάσετε εύκολα και στο σπίτι.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
- 3 αβγά
- λάδι για το τηγάνισμα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
Βήμα 2
Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά και κατεβάζετε από τη φωτιά όταν ξεκολλήσει το μίγμα από την κατσαρόλα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας με μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι. Με ένα ψαλίδι και με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής κόβετε τα churros μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 5
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Βήμα 6
Μεταφέρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα και σερβίρετε.