Ένας μεζές που είναι η καλύτερη συνοδεία για το τσίπουρο.
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό όσο να το σκεπάζει. Προσθέτετε το ξίδι και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτετε τη μουστάρδα, το θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον θυμάρι φρέσκο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό όσο να το σκεπάζει. Προσθέτετε το ξίδι και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτετε τη μουστάρδα, το θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον θυμάρι φρέσκο.