Ένας νόστιμος ουζομεζές ή μια διαφορετική πατατοσαλάτα φούρνου με χταπόδι. Για μεγαλύτερη ευκολία θα χρησιμοποιήσετε χταποδάκι σε άλμη από κονσέρβα.
Υλικά
- 2 κονσέρβες χταπόδι σε άλμη, στραγγισμένο από τα υγρά του
- 1 κιλό πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
- 2 πράσα, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, το πράσο, το σκόρδο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.Βήμα 2
Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Βήμα 3
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτετε το χταπόδι, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά και ψήνετε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά.Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως όσο το φαγητό είναι ζεστό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina + Olivia Webb