mpiskotakia kanelas GIOTIS
clock icon
45'

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 2 αβγά
  • 500γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα
  • λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Tips

  • Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνειά τους με καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσετε. Επίσης μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο λευκής σοκολάτας, λιώνοντας Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά γλασάρετε τα μπισκότα.
  • Μπορείτε εάν θέλετε πριν ψήσετε τα μπισκότα να κάνετε στο καθένα από μία τρύπα με ένα καλαμάκι, αφαιρώντας ένα στρογγυλό κομμάτι. Έτσι όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορείτε να τους περάσετε ένα μικρό κομμάτι κορδέλας και να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τραγανά μπισκοτάκια σε σχήμα αστεριού που ετοιμάζετε εύκολα με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, μοσχοβολούν κανέλα και γίνονται ιδανικό συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο ρόφημα. Η Καστανή Ζάχαρη Fytro θα τους δώσει ξεχωριστή υφή.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε για λίγο με μια μαρίζ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro.
Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη τα οποία πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από το κουπ πατ. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε για λίγο με μια μαρίζ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro.

Βήμα 2

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.

Βήμα 4

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη τα οποία πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από το κουπ πατ. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.

Βήμα 5

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.