Λίγα χόρτα εποχής μαζί με αυγά συνθέτουν έναν από τους πιο λιτούς, αλλά ιδιαίτερα νόστιμους μεζέδες.
Υλικά
- Μερίδες: 3-4
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 4 αυγά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 20΄.
Βήμα 3
Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τέσσερις τρύπες ανάμεσα στα χόρτα και εκεί μέσα προσθέτουμε από ένα αυγό. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο ψωμί για βούτες.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη