Μια καλή χωριάτικη σαλάτα δεν λείπει από τα καλοκαιρινά τραπέζια μας. Αυτή ξεχωρίζει με την προσθήκη ντάκου, κολοκυθιού, λιαστής ντομάτας και καππαρόφυλλων, που της δίνουν άλλη γευστική ένταση.
Υλικά
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 10 ελιές θρούμπες
- 10 γρ. φύλλα κάππαρης
- 1 πιπεριά, σε φέτες
- 1 μικρό κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγα φύλλα κέιλ, χοντροκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη Θεσσαλίας Νώμα
- 2 Νώμα Κρητικό παξιμάδι Π.Γ.Ε σικάλεως, σε κομμάτια
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 100 γρ. φέτα Π.Ο.Π. Γαλπο, θρυμματισμένη
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το παξιμάδι, το λάδι, το ξίδι και τη φέτα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά. Ρίχνουμε και τον ντάκο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, γαρνίρουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM